kerst2020molen.jpg

 

Beste allemaal,


Gezien de nieuwe perikelen omtrent Corona hebben wij besloten om Stadsmolen de Nijverheid voorlopig helemaal gesloten te houden voor bezoekers. Er zullen dus ook geen rondleidingen gegeven worden!
Dit hebben we besloten om de gezondheid van onze vrijwilligers én die van jullie, als bezoekers, niet onnodig in de waagschaal te stellen.
Om de molen in goede conditie te houden (stilstand is bij een molen letterlijk achteruitgang!!) zullen de molenaars de molen wel geregeld laten draaien en zal er tevens meel en bloem geproduceerd worden voor de verkoop.
Er zal wél elke zaterdag heerlijk vers brood en koekjes gebakken worden door de bakkers van het Bakhuys .
Voor openingstijden van het streekproductenwinkeltje en Stadsbrouwerij Wilskracht verwijzen wij je naar hun facebook-pagina of website.
Hopelijk krijgen we met z'n allen snel het virus onder controle en kunnen we je weer als vanouds ontvangen op ons levende monument!


Bestuur en vrijwilligers van Stadsmolen de Nijverheid

90065866_1262478570623689_2519161794149220352_n_0.jpg

Beste vrienden van Stadsmolen de Nijverheid,

heropening collage.jpg


Wij zijn erg blij om te kunnen meedelen dat er vanaf zaterdag 6 juni weer bezoekers welkom zijn in de molen. Weliswaar nog zeer beperkt, maar het mag weer !
De openingstijden blijven zoals vanouds.
Uiteraard willen wij, als Stichting met alle vrijwilligers, jullie van harte uitnodigen om ons levende monument van binnen te komen bekijken.
Ook wij ontkomen er echter niet aan om enkele voorschriften en regels op te stellen om een en ander soepel en veilig te laten verlopen. Maar het belangrijkst vinden wij dat de hele gemeenschap weer kan meegenieten van onze molen en onze versgebakken spelt-producten.
Graag tot ziens op Stadsmolen de Nijverheid te Ravenstein!!

RICHTLIJNEN VOOR HET BEZOEKEN VAN DE MOLEN:

 Als je (milde) verkoudheidsklachten en/of koorts hebt: Stel je bezoek a.u.b. uit!

1. Ontsmet je handen bij binnenkomst.
2. Houdt 1,5 meter afstand (óók op de trappen).
3. Hoest, kuch en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
4. Volg  altijd  de  aanwijzingen  van  onze  medewerkers op.
5. Pak een "molensteen" en draag die zichtbaar.
    Max. 2 personen per molensteen! Voor huisgenoten geldt; max. 4 personen.
6. Zijn er geen molenstenen beschikbaar; wacht tot iemand zijn molensteen weer inlevert.
7. Respecteer de belijning.
8. Aan het einde van je bezoek: lever de molensteen in; deze wordt ontsmet voor de volgende bezoeker.
9. Geniet van je bezoek!

molenstenen toegangsitem.jpg

 

Molen Ravenstein zoekt vrijwilligers voor Bakhuys en molen!

Het idee rond ambachtelijke producten van Molen de Nijverheid in Ravenstein is een schot in de roos. De combinatie van Korenmolen, Bakhuisje met steenoven en Bierbrouwerij met proeflokaal oogst veel waardering en trekt in het 1e seizoen reeds vele bezoekers. Dat de Ravensteinse Molen annex Bastion kwaliteit levert blijkt eens temeer uit de prijswinnende deelname aan de Brabantse Dorpen Derby en de titel “Lekkerste Bier van Brabant “ welke onlangs aan Stadsbrouwerij Wilskracht is toegekend.

Om de bezoekers te ontvangen in een omgeving waarin Molen, Brouwerij en Bakhuys gelijktijdig hun ambachtelijke processen tonen worden nu meer vrijwilligers gezocht die het leuk vinden om op bepaalde tijden als BAKKER EN/OF STOKER OF MOLENAAR in het team mee te draaien.

Vier Molenaars en een Meester Bakker staan te trappelen om enthousiaste mensen te begeleiden en training te geven. Ervaring is absoluut geen vereiste, belangstelling voor ambachtelijkheid en pure, eerlijke producten is een pré.

Als je interesse hebt in ambachtelijk te (leren) bakken of op een molen mee te draaien in een gezellig vrijwilligersteam op een mooie locatie in een oud vestingstadje met als ambiance cultureel erfgoed, toeristen en lekkere producten laat het dan weten!
Aanmelding dan wel nadere informatie opvragen is mogelijk via info@molenravenstein.nl of via telefoonnummer 06-18996481.